May

Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı Eğitim Sonrası Sıfır Atık ve Sıfır Atık Mavi sergi programı Tatvan Belediyesi Fuar Sergi Salonunda düzenlendi. Sergiye okulumuz atık malzemelerle yaptıkları eserleri ile katıldı. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

26 Nisan Dünya Fikri Mülkiyet Günü

Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı´nın (WIPO) kurulduğu anlaşmanın yürürlüğe girdiği gün olan 26 Nisan, tüm dünyada Dünya Fikri Mülkiyet Günü olarak kutlanıyor. Her yıl değişik bir tema başlığı ile tüm üye ülkelerde gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle kutlanan Dünya Fikri Mülkiyet Günü, fikri mülkiyetin önem ve değerini gündeme taşıyor.

Dünya Fikri Mülkiyet Günü, temelde fikri ve sınai mülkiyet haklarının ülkelerin sosyal, ekonomik ve kültürel gelişimindeki etkilerini ortaya koyuyor. Dolayısıyla fikri ve sınai mülkiyet konusunda faaliyet gösteren WIPO ile üye ülkelerdeki ulusal ofislerin rolünü belirtmek bakımından bu günün ayrı bir anlamı var.

Ürünler kalıyor, düşünürler unutulmuyor! Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) bu yıl hayalci girişimcileri kutluyor.

Dünya Fikri Mülkiyet Günü, temel amacıyla fikri ve sınai mülkiyet haklarının ülkelerin sosyal, ekonomik ve kültürel gelişimindeki etkilerini ortaya koyuyor. Dolayısıyla fikri ve sınai mülkiyet konusunda faaliyet gösteren WIPO ile üye ülkelerdeki ulusal ofislerin rolünü belirtmek bakımından bu günün ayrı bir önemi var. Bu çerçevede fikri mülkiyet haklarının (patentler, ticari markalar, endüstriyel tasarımlar, telif hakkı) inovasyonu ve yaratıcılığı teşvik etmede oynadığı rol hakkında farkındalığımızı arttırmak için etkinlikler düzenlenmektedir.

Mrt

Okulumuzda kalemimin gücü projesi kapsamında yapılan şiir etkinliği yarışmasında dereceye giren öğrencilerimiz ödüllendirildi.

Ayrıca kütüphaneden en çok kitap alıp okuyarak dereceye giren her kademe öğrencilerimize de ödüller dağıtıldı.

Mrt

Okulumuzda 5A , 5B ve 5C sınıflarımızın veli toplantısını gerçekleştirdik. Katılım sağlayan tüm velilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz katılımıyla gerçekleştirilen programda Türk Tarihine "Çanakkale Geçilmez!" sözünün altın harflerle yazıldığı 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yılını kutlamanın ve vatan için canlarını seve seve veren, bir kahramanlık destanı yazan şehitlerimizi anmanın gururunu ve onurunu yaşad

Mrt

"DÜNYA YAŞANABİLİR KALSIN" Projesi.

Sadullah GENCER Sosyal Bilimler Lisesi Müdürlüğünce; İlçemizdeki 6. Sınıf Öğrencilerine "DÜNYA YAŞANABİLİR KALSIN" Projeleri kapsamında 16/03/2023 tarihinde projeyi yürüten kurul tarafından okulumuzda sunumlarını yaptılar. Projede emeği geçen Sadullah GENCER Sosyal Bilimler Lisesi  yönetici, öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ederiz.

Mrt

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada "LGS kapsamındaki merkezî sınavı, deprem bölgesindeki iller dâhil ülke genelinde 4 Haziran 2023 tarihinde yapacağız. Sonuçları 26 Haziran'da açıklayacağız. OHÂL ilan edilen on ilimizdeki kayıtlı öğrencilerimiz, istemeleri hâlinde diğer illerde sınava girebilecek." ifadelerini kullandı.

Mrt

Kendisini vatanına ve milletine adayan vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı ve bir ulusa 'korkmamayı' öğreten İstiklal Marşımızın kabulünün 102. Yıl dönümünü kutluyoruz.

Mrt

İl geneli okullar arası denemelerde  sınıflarımızın bazılarında ilk 15 e giren öğrencilerimize set olarak yardımcı kaynak dağıtıldı.

Başarıların devamını dileriz.

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ 1. DÖNEM KARNE HEYECANI

Bu yıl ilk kez karne alan bütün öğrencilerimize birer kitap hediye ettik. Ayrıca okulumuzda dönem boyunca yapılan denemelerde derece yapan öğrencilere ödül verildi. Okul müdürümüz konuşmasında; öğretmen ve öğrencilere iyi tatiller dilerken, Öğrencilere dinlenmenin yanında boş zamanlarını iyi değerlendirmelerini ve okula hazır bir şekilde gelmelerini beklediklerini söyledi. Bu yıl  bakanlığımızın ilk uygulaması olan "kış okulu" ile 2 haftalık Matematik ve ingilizce derslerinden destekleme ve yetiştirme kurslarımızı açtık.