23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

OKULUMUZDA ERASMUS+ PROJESİ YÜRÜTÜLMEKTEDİR.

Okulumuz Erasmus+ Okul Eğitimi Akreditasyonu programına akredite olarak proje ortağı olmuştur. Bitlis İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 2023-1TR01-KA121-SCH-000163412 numaralı Erasmus+ projesi ortağı olarak projeyi yürütmeye hak kazanmıştır. Proje kapsamında okulumuz öğretmen ve öğrencileri yurt dışı deneyimi yaşayacak ve farklı alanlarda eğitimlere dahil olacaklardır. Projenin yürütülmesi sürecinde emeği geçen herkese teşekkür eder, okulumuza hayırlı olmasını dileriz.

KÜTÜPHANELER HAFTASI KUTLANDI

Okulumuzda kütüphaneler haftası dolayısı ile kütüphaneden en fazla kitap alıp okuyanlaradan ilk üçe giren öğrencilere hediyeler verildi. Ayrıca hafta dolayısı ile bütün sınıflarda Milli Kütüphane belgeseli izletildi.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

Birinci Dünya Savaşı sırasında 18 Mart 1915 tarihinde Osmanlı İmparatorluğu'nun Mustafa Kemal Atatürk'ün komutanlığında zaferiyle sona eren Çanakkale Deniz Savaşları'nın anıldığı gündür. Başta Çanakkale olmak üzere tüm Türkiye'de resmî makamlarca çeşitli programlarla kutlanmakta ve ölen Türk askerleri anılmaktadır.

Bizde okulumuzda bu günü coşku ile kutladık. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederiz.

Mrt

12 MART İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA TÖRENİNİ İCRA ETTİK

12 Mart 1921 tarihinde TBMM´de yapılan oylama sonucunda Mehmet Akif´in şiiri, İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. Mehmet Akif Ersoy, verilen 500 liralık ödülü "Ben bu şiiri para için yazmadım." diyerek Türk ordusuna bağışlamıştır.

Aynı zamanda İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinliği olarak okulumuzun 6. Sınıf öğrencilerine atölye (workshop)  çalışması yaptırıldı.

Okulumuzda yapılan törende emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyoruz.

Şbt

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ KAPSAMINDA "DEYİMLER VE ATASÖZLERİ" ÇALIŞMALARIMIZI SERGİLEDİK.

Projeye okuldaki bütün öğrenciler atasözler ve deyimleri kendi resim yeteneklerini kullanarak resm ettiler. Atasözlerimizi ve deyimlerimizi yazılı resim olarak yaptılar. Bakanlığın belirlemiş olduğu takvime göre çalışmalar yapıldı. Akabinde çalişmalar sergilendi.Sergimiz 26/02/2024-29/02/2024 tarihleri arasında açık kalacaktır. Sergiyi gezmeye  bütün öğretmenler, öğrenciler ve  velilerimiz davetlidirler. Sergide emeği geçen başta  Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Aslıhan ÇAKIR'a Türkçe Öğretmenlerimiz; Önder CANER,Cihan İNAL, Sebahat  ÇELEBİOĞLU ALÇİÇEK, Ömer GÜLMEZ'e katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Ayrıca çalışmalarında esas emeği olan öğrencilerimizi de kutlarız.

Şbt

ÖĞRENCİLERİMİZE SİBER SUÇLARLA MÜCADELE SEMİNERİ  VERİLDİ.

Bitlis İl Emniyet  Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ekiplerince okulumuzdaki 7. sınıf öğrencilerine seminer verildi. Kendilerine Teşekkür ediyoruz.

BİR DÖNEMİ DAHA GERİDE BIRAKTIK

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılının 1. Dönemini  karnelerimizi alarak noktaladık. son hafta bakanlığımızın talimatlarınca sınıflarımızda bir sürü etkinlik yaptık. Öğrencilerimiz çok eğlendiler.Yapılan bilgi yarışmasında 5/C  sınıfını temsil eden öğrencilerini ödüllendirdik. Ocak ayı en temiz sınıf uygulamamızda OCAK ayı en temiz sınıf olarak 5/B sınıfı seçildi. Temiz Sınıf Plaketi Okul Müdürü Mehmet Sait DURMUŞ tarafından sınıf öğretmeni Münir DEMİR'e takdim edildi. Okul Yönetcilerin kısa konuşmalarının ardından İstiklal Marşı töreni yapılarak, Bu dönem sonladırıldı.

5. SINIFLAR ARASI BİLGİ YARIŞMASI HEYECAN YARATTI

MEHMET AKİF ERSOY VE İSTİKLAL MARŞI'MIZIN KABÜLÜ KONULU YARIŞMA

Bakanlığımızın 2023-2024 Eğitim-Öğretim döneminin son haftasında yapılacak etkinlikler kapsamında okulumuzda 5. sınıflar arası bilgi yarışması yapıldı.Tatlı bir rekabet sonucu 5/C sınıfımız birinci oldu. Yarışmada emeği geçen yapımcı Öğretmenlerimiz Önder CANER, Tuğba UZUNER ve jüri üyeleri Öğretmenlerimiz Aslıhan ÇAKIR, Simge KANSU, Münir DEMİR'e ve yarışmada bulunan okul idaresi, diğer öğretmenler ve beşinci sınıftaki bütün öğrencilerimize teşekkür ederiz. Yarışmada birinci olan 5/C öğrencilerin ödülleri karne günü takdim edilecek.

"DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ" KAPSAMINDA DEDE KORKUT HİKAYELERİ

BAKANLIĞIMIZIN BAŞLATMIŞ OLDUĞU "DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ" PROJELERİ KAPSAMINDA BİTLİS MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNÜN BELİRLEMİŞ OLDUĞU DEDE KORKUT HİKAYE YAZMA YARIŞMALARINA OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİDE KATILACAK.

ÇEDES Programı kapsamında okulumuz sınıfları arasında aylık yapılan en temiz ve düzenli sınıf olarak Aralık ayında okulumuz 5/A sınıfı seçildi. Sınıf Adına Öğretmenine okul müdürünce plaket takdim edildi.

Afet Farkındalık Eğitimi

26/12/2023 TARİHİNDE BEŞİNCİ DERS SAATİNDE OKULDAKİ BÜTÜN SINIFLARIMIZDA AFET FARKINDALIK EĞİTİMİ AKILLI TAHTALARDAN İZLETİLDİ.ÖĞRENCİLERİMİZİN GAYET MERAK ETTİKLERİ GÖZLEMLENDİ.

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJE KAPSAMINDA "YUNUS EMRE SÖZLÜĞÜ" AFİŞ YARIŞMASI YAPILDI

Okulumuzda yapılan afiş yarişmasında çok güzel eserler çıkarıldı. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederiz.

Kas

HENTBOL YILDIZ ERKEKLERDE İL BİRİNCİSİ OLDUK. BÖLGE YARIŞMALARINA KATILMAYA HAK KAZANDIK

2023-2024 sezonu “ Okul Sporları” kapsamında İlimizde yapılan Hentbol yıldızlar erkek kategorisinde okulumuz TATVAN İMKB ORTAOKULU il birincisi olup bölge yarışmalarına katılmaya hak kazanmıştır..  Emeği geçenlere teşekkür eder. Takıma başarılar dileriz..

Kas

"DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ" PROJESİ OKULUMUZDA UYGULANMAYA BAŞLANDIİ" PROJESİ OKULUMUZDA UYGULANMAYA BAŞLANDI

Milli Eğitim Bakanlığımızca Türkiye çapında resmi ve özel okularda uygulanmasını istediği "DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ" PROJESİ okulumuzda kurulan yürütme kurulu tarafından yürütülmeye başlandı. Proje kılavuzuna aşagıdaki bağlantı  linkinden ulaşabilirsiniz.